Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Υποψηφιοτητα Τσατσάκος Γεώργιος

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

            Ονομάζομαι Τσατσάκος Γιώργος και εργάζομαι εδώ και 7 χρόνια στο ιδιωτικό μου εργαστήριο στην Κάρυστο. Έχω αποφοιτήσει από το Τ.Ε,Ι. Λαμίας, έχω ολοκληρώσει το μεταπτυχιακό μου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και  ως υπότροφος υπ. Διδάκτωρ συνεχίζω και στο κομμάτι της έρευνας στο πεδίο της φυσικοθεραπείας. 
Το Σεπτέμβρη του 2010 σε μια προσωπική επικοινωνία μου με τη συνάδελφο Πίσχινα Ευγενία αναρωτηθήκαμε γιατί στην Εύβοια δεν υπήρχε Περιφερειακό Τμήμα. Ένα μήνα αργότερα καταφέραμε να συναντηθούμε με άλλους 12 συναδέλφους και το Δεκέμβρη ’10 μετά από μεγάλη προσπάθεια πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνέλευση με απαρτία. Από τότε μέχρι σήμερα συνέβησαν πολλά με πρόσωπα που είτε ήθελαν να βοηθήσουν στη δημιουργία του τμήματος είτε να την εμποδίσουν. Το σημαντικό είναι ότι από τις 20/5/12 στην Εύβοια θα υπάρχει ένα ισχυρό περιφερειακό τμήμα και χρέος όλων μας είναι να το στηρίξουμε!!!
Προσωπικά πιστεύω ότι η πολιτική του Π.Τ. θα πρέπει να κινηθεί πάνω σε 3 άξονες.
Α) Προάσπιση Επαγγελματικών Δικαιωμάτων του κλάδου αλλά και εφαρμογή του κώδικα δεοντολογίας μεταξύ των συναδέλφων. Όλοι ξέρουμε επαγγελματίες στην Εύβοια που οικειοποιούνται το επάγγελμά μας, το Π.Τ. πρέπει να γίνει το μέσο για να καταγγελθούν τέτοια φαινόμενα. Όσον αφορά τις μεταξύ μας σχέσεις και διαφορές θα πρέπει πριν οδηγηθούμε σε ακραίες λύσεις το Π.Τ. να λειτουργεί κατευναστικά αλλά και δίκαια.
Β) Ενίσχυση της επιστημονικότητας. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μια επιστημονική επιτροπή που ως στόχο θα έχει: τη δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης στην οποία θα έχουμε πρόσβαση όλοι, τη μετάφραση ξενόγλωσσων άρθρων, τον έλεγχο των άρθρων που θα δημοσιεύουμε στον τοπικό τύπο και την οργάνωση ημερίδων η σεμιναρίων για την περεταίρω επιμόρφωσή μας.
Γ) Κοινωνική Προσφορά. Μέσα από κοινωνικές δράσεις ή παροχές οι φυσικοθεραπευτές οφείλουν να φανούν αλληλέγγυοι στους συνανθρώπους μας που έχουν πραγματική ανάγκη.
Σημαντικό είναι επίσης να μεταφέρει προς τον Π.Σ.Φ. όλες τις αποφάσεις των συνελεύσεων μας και να τον πιέζει να δράσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα από τα πρώτα θέματα που θα πρέπει να συζητήσουμε μετά τη σύσταση του Π.Τ. είναι να έχουμε το δικαίωμα να κόβουμε ΑΠΥ (όπως λογοθεραπευτες, εργοθεραπευτες) και ο ασθενής μετά να κάνει δαπάνη στον ΕΟΠΥΥ.
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι εκτιμώ ιδιαίτερα τους συναδέλφους  που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο του περιφερειακού τμήματος. Προσωπικά δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να δημιουργηθεί και δεύτερο ψηφοδέλτιο αφού στην Εύβοια δεν βάζουμε μπροστά ούτε τις κομματικές πεποιθήσεις αλλά ούτε και τα προσωπικά συμφέροντα. Σε όσους τελικά θέλησαν να διαφοροποιηθούν από το ψηφοδέλτιο του Π.Τ δεν έχω παρά να ευχηθώ καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου