Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ενημερωση ΕΟΠΥΥ

Επειδή η ανησυχία όλων των συναδέλφων είναι μεγάλη όσον αφορά τις εξελίξεις γύρω από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. , κατόπιν σημερινής ενημέρωσης από το γραφείο του Αντιπροέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σας αναφέρουμε τα εξής:
1. Άμεσα, εντός των ημερών, θα ανακοινωθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα καταθέσουν οι συνάδελφοι εργαστηριούχοι φυσικοθεραπευτές και οι απασχολούμενοι αποκλειστικά σε κατ' οίκον θεραπείες, οι οποίοι δεν είχαν σύμβαση με κάποιο ασφαλιστικό ταμείο.
2. Με βάση τον ενιαίο κανονισμό παροχής υπηρεσιών υγείας όλα τα παραπεμπτικά φυσικοθεραπείας θα πρέπει να είναι θεωρημένα από τον ελεγκτή ιατρό του ταμείου. Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ σε λίγες μέρες θα εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο για τον  νέο ενιαίο κανονισμό παροχής υπηρεσιών υγείας, στην οποία θα εμπεριέχονται διάφορες αναφορές για όλα τα θέματα. Για τα ζητήματα φυσικοθεραπείας δεν επίκειται καμιά αλλαγή, παρά μόνο για το ζήτημα της θεώρησης και για τους μη συμβεβλημένους ιατρούς με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Όπως μας ενημερώσανε η θεώρηση των παραπεμπτικών θα εξαρτάται από την τιμή τους.
3. Για τη συνταγογράφηση φυσικοθεραπείας από τους μη συμβεβλημένους ιατρούς, που έχει προκύψει μεγάλο πρόβλημα, ζητήσαμε από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. να απαντήσει κατ’ αρχήν στο έγγραφο του Π.Σ.Φ. που έχει σταλεί από τις 5/1/2012, για να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση, και να αναμένουμε κατόπιν τις αλλαγές στον ενιαίο κανονισμό.
4.Μέχρι τις 20/2/2012 θα εκδοθεί η εγκύκλιος με τις πληροφορίες για την κατάθεση των παραπεμπτικών φυσικοθεραπείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου