Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Υπερψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής της προσθήκης νόμου για τον ΠΣΦ


Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη, 13/10/2011, η προσθήκη νόμου, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας "Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις", που αφορούσε την έκδοση υπουργικής απόφασης αντί του Προεδρικού Διατάγματος που προβλεπόταν από το Ν. 3599/2007, για την σύσταση των Περιφερειακών Τμημάτων και την διεξαγωγή των εκλογών για ανάδειξη του Κ.Δ.Σ. και των Δ.Ε. των Π.Τ. Η προσθήκη νόμου θα πρέπει να εκδοθεί σε ΦΕΚ και κατόπιν και η υπουργική απόφαση. Η επεξεργασία του κειμένου της υπουργικής απόφασης έχει ήδη ολοκληρωθεί εδώ και πολύ καιρό, οπότε η διαδικασία θα προχωρήσει σύντομα.
Αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική για τον ΠΣΦ αλλά και για ολόκληρο τον κλάδο. Ο ΠΣΦ θα μπορέσει με την έκδοση της υπουργικής απόφασης να προχωρήσει σε εκλογές και να εκλέξει την Κεντρική και τις Περιφερειακές Διοικήσεις του. Θα μπορεί από καλύτερη θέση να διεικδικήσει την υλοποίηση των αιτημάτων του κλάδου.
Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά τους υφυπουργούς υγείας κ. Μιχάλη Τιμοσίδη και κ. Μάρκο Μπόλαρη για την αποφασιστική συμβολή τους στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, κατανοώντας το δίκαιο του αιτήματός μας.
Επίσης, ευχαριστούμε πολύ όλους τους συναδέλφους που με τον οποιοδήποτε τρόπο βοήθησαν και στήριξαν αυτήν την πρωτοβουλία της ΔΕ του ΠΣΦ, διαφορετικά η αναμονή της έκδοσης του ΠΔ θα ήταν πολύ μεγάλη.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ: η έξέλιξη αυτή σημαινει οτι σύντομα θα έχουμε την εκλογή της ΠΡΩΤΗΣ διοικούσας επιτροπής του Περιφερειακού τμηματος Ευβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου